Фонтови за Instagram

На нашиот сајт ќе најдете голем број на нови фонтови се користат во Instagram. Постои широк избор на фонтови за Instagram. Освен стандардните фонтови, може да генерира убави фонтови за Instagram на вашиот избор. Секое дела и текстови создадена тука може да се копира и вметнува во која било линија на вашиот профил на Инстаграм, без разлика дали тоа е вашето корисничко име или статус, профилот на тарифниот број или приказни, пост или коментар. Покрај тоа, различни фонтови може да се користи на веб-страницата: подвлече, задебелен, закосен или прецртување.

Онлајн текст Генератор😍👻ⓢⓔⓔ ⓡⓔⓢⓤⓛⓣ 😎👑

Како да се создаде убава фонтот

Со цел да се користи на било кој фонт претставени на веб-сајт во вашиот профил на Instagram, ќе треба да напишете потребните текст во посебен прозорец на сајт и изберете фонт ви се допадна. Тогаш ќе бидат во можност да го копирате текстот видови во убава писма од страницата. Поради оваа шема ќе биде во можност за да додадете нови фонтови на вашиот Instagram и уникатно дизајн на вашиот профил. Користење на нашиот веб-сајт, можете да го промените фонтови во Instagram и во насловот на профил и вашите мислења и коментари.

симболи

Во современиот свет, ќе ви треба специјални симболи, со цел да се направи своите мислења навистина уникатен додека блогирањето во Instagram. За разлика од разни видови на текстот, ќе најдете голем избор на монтирање симболи за Instagram. На пример, од тука ќе бидат во можност да го копирате симбол на крлежот за корисничко име Инстаграм. Вие ќе бидете во можност да го копирате и симболите за Instagram што би сакале да додадете на вашиот профил од нашиот веб сајт.

Број на симболи

Со цел да се планираат својата содржина, додека блогирањето во Instagram што треба да знаете колку симболи може да се користи додека пишувате Instagram пост, пополнување име или насловот на профилот. Значи, колку симболи се на Instagram мислење имаат?

Instagram е социјална мрежа за повеќе фотографии од текстови; Затоа, обемот на пост е ограничен. Границата е 2.200 симболи на порака. И колку симболи го насловот на профилот вклучува? Ќе мора да ги собере потребните информации во 150 симболи, со цел да го додадете вашиот информации за насловот на профилот. Коментарите во Instagram имаат лимит симбол, како и: нема да биде во можност за да напишете коментар пократок од два симболи и повеќе од 1.000 симболи.

емотикони

Вие исто така може да се создаде различни емотикони за Instagram на нашиот веб сајт. Можете да додавате емотикони создадена на нашата веб-сајт во двете Instagram мислења и приказни.

емоции

Веб-страницата, исто така, има функција на создавање на необични емоции за Instagram. Можете да најдете голем смајли комбинација за описот на профилот. Моделот на додавање емотикони во пост или приказни е сличен на оној што се користи за текстови и емотикони: на смајли треба да се додаде од веб-сајт и пренесен на Инстаграм.

Unicode

Оперативниот концепт на веб-сајт се базира на создавање на различни стилови со различни симболи Уникод. Па технички нашата веб-сајт не се создаде фонтови, но комбинација на хиероглифи Уникод компатибилен со Инстаграм. Што е Уникод Instagram?

Сите компјутеризирани информации се чуваат во бинарен формат (разни комбинации на нули и единици). Дури и текстот што сте во моментов читање се чуваат на серверот како нули и единици. На почетокот на ерата на компјутер секој производител има свои мислења во однос на бинарен код да се користи со цел да ја одрази различни симболи текст.

Во 1980 година бинарен код е стандардизирана поради Уникод. Unicode е меѓународна стандардизација власт работи на универзална спецификација на текст симболи.

Пред Unicode појави, секој програмер користи свои методи на складирање и рендерирање на текст; Затоа, секој пат кога две програми создадени од различни програмери мораше да соработуваат, «преведувач» е да биде создадена.

Се должи на фактот дека преминот кон општиот стандард е доста комплицирано и не сите корпорации сака да транзит на унифициран систем на кодирање текст симбол, Unicode да важи множество на различни симболи за поддршка на системи, вклучувајќи застарена. Наскоро на бројот на симболи порасна во еден експоненцијална стапка, и тоа во моментов е стотици илјади луѓе. На смешковци се текст симболи, како и; Затоа, сите емоции кои се појавуваат секој ден поминат Уникод, како и.

Првиот 128 Уникод симболи се симболите ASCII кои се латиница. Но Unicode содржи многу повеќе од 128 симболи и многу од нив личат на латиница, но има разлики во однос писмо смелост или модели. Овие симболи може да се користи за да се создаде «pseudoalphabets» личи на обичен ASCII текст, но има одредени разлики: се повеќе храбар, напишани со закосени букви, инвертен или подвлече!

На «фонт» мандат, всушност, значи збир на графички кои одговараат на различни или некои Unicode хиероглифи. Мора да сте слушнале за Стрип Sans и Arial, кои се фонтови. Работите генерирани од страна на нашите веб-сајт, додека создавање текстови, емотикони или емоции, како и информации кои што ги копирате и залепите, додека со користење на веб-сајт, всушност, се симболи присутни во секој фонт. Затоа, текст со закосени букви и други елаборат буквите што се создаде за да го користите во вашиот профил на Инстаграм се всушност посебни симболи, како А и Б, на пример.

Значи, зошто се овие специјални фонтови за веб-сајт е потребно? Ако обичните фонтови беа претставени овде, не ќе биде во можност да ги копирате и залепите! На пример, вие никогаш не ќе биде во можност за да вметнете некои зборови во Стрип Sans во вашиот Instagram био, бидејќи симболите ги копирате ќе биде обичен ASCII симболи и ќе се одрази и на одредени веб-сајтови како што е утврдено од страна на сопственикот на сајтот.

Сепак, додека со користење на сет на Уникод симболи кои изгледаат како некои фонт или се на одреден стил (задебелен, закосен, нагласи или превртена, на пример), ние ќе бидеме во можност да ги искористат таквите текстови «имитираат» убава фонт во профилот наслов или во вашите мислења Инстаграм.